събота, 28 февруари 2009 г.

Левичарите се раждат по-дребни, но печелят повече пари


Левичарите се раждат по-дребни и по-слаби, показва френско проучване, публикувано на страницата в интернет на британското сп. "Philosophical Transactions of the Royal Society B", предаде АФП.

Левичарите са 5% до 26% от населението и броят им варира значително в различните географски ширини, според проучването, осъществено от екип от биолози в университета в Монпелие и ръководено от Мишел Реймонд.

"Хората левичари дължат това на генетични, хормонални, еволюционни и културни фактори", счита Виолен Лорен, един от авторите на изследването.

Левичарите при мъжете са повече отколкото при жените. 30-40% от двойките, при които и мъжете, и жените са левичари, имат деца левичари. Левичарството има генетичен аспект и вероятно включва много гени, но до този момент нито един от тях не е ясно установен. При левичарите има по-голяма вероятност от трудности при раждането.

Те са по-дребни и по-слаби при раждането си и са по-уязвими към някои патологии. Левичарите са по-креативни и печелят повече пари, мъжете левичари печелят средно с 4% повече от десничарите.
http://sexstory-sisi.blogspot.com/http://healtlove.blogspot.com/http://popularlyricss.blogspot.com/http://zdravoslovnoxranene.blogspotcom/http://klukarski.blogspot.com/http://lusiantonova.blogspot.cm/http://kulinaren.blogspot.com/http://www.tekstove.co.cc/http://www.zdraveikrasota.co.cc/

Няма коментари:

Публикуване на коментар