събота, 28 февруари 2009 г.

20% от децата имат въображаем приятел


Близо 20 на сто от децата във Великобритания имат въображаеми приятели и близо 50 на сто всеки ден играят игри наужким, пише в. "Дейли телеграф".

Изследването на д-р Пат Спънджин, направено по поръчка на Би Би Си, оборва страховете, че традиционните занимания на децата са на път да бъдат изместени от новите технологии. Данните от проучването сочат, че въображението играе главна роля в живота на малчуганите на възраст между 3 и 10 години.

Д-р Спънджин е изучавала всекидневието на деца от 1446 британски семейства. Малчуганите трябвало да отговарят на въпроси, свързани със заниманията им в свободното време. Оказало се, че едно на всеки пет деца има въображаем приятел. Родителите на свой ред трябвало да отговорят на въпроса какъв е измисленият приятел на детето им. Най-честият отговор бил друго малко момче или момиче, животно или фантастичен герой.

Резултатите от проучването показват още, че близо 50 процента от децата играят игри наужким, като момиченцата влагат повече въображение в тях от момченцата. Измислените игри най-често са свързани с училището, дома и магазина, както и с приказни образи като принцеси и супергерои.

"Има много психологически причини, които обясняват защо децата играят измислени игри. Когато се преструват, че играят на магазин или на къща, подрастващите упражняват ролите на възрастни, които един ден самите те изпълняват. Родителите понякога са шокирани да разберат колко умело ги имитират децата им. Игрите на принцеси и супергерои пък вдъхновяват малчуганите и чрез тях те попиват малко от властта и блясъка, които откриват в света на възрастните", обяснява д-р Пат Спънджин.
http://sexstory-sisi.blogspot.com/http://healtlove.blogspot.com/http://popularlyricss.blogspot.com/http://zdravoslovnoxranene.blogspotcom/http://klukarski.blogspot.com/http://lusiantonova.blogspot.cm/http://kulinaren.blogspot.com/http://www.tekstove.co.cc/http://www.zdraveikrasota.co.cc/

Няма коментари:

Публикуване на коментар