сряда, 11 август 2010 г.

Съд в Калифорния отхвърли забраната за гей-браковете

Губернаторът на щата Арнолд Шварценегер приветства решението на федералния съдия



Федерален съдия в Калифорния отхвърли забраната на гей браковете в щата, съобщи БиБиСи.

Според съдия Вон Уолкър проведеният през 2008г. референдум, с който избирателите одобриха забраната на хомосексуалните бракове, е дискриминационен.

Припомняме, в подкрепа на еднополовите съюзи гласуваха 47,9% от участвалите във вота в Калифорния, а "против" се обявиха 52,1%.

Губернаторът на щата Арнолд Шварценегер приветства решението на федералния съдия. Според него то потвърждава пълната законова защита и права, които всеки заслужава.

БиБиСи посочва, че най-вероятно поддръжници на забраната за гей браковете ще обжалват решението на Уолкър. По този начин казусът може да стигне и до Върховния съд на САЩ.

В средата на юли, след дълги и бурни дебати, Аржентина стана първата латиноамериканска страна, която разреши еднополовите бракове. Подобни съюзи са позволени още в Холандия, Белгия, Испания, Канада, Южна Африка, Норвегия, Швеция, Португалия и Исландия. В САЩ гей браковете са разрешени в пет щата.
http://sexstory-sisi.blogspot.com/http://healtlove.blogspot.com/http://popularlyricss.blogspot.com/http://zdravoslovnoxranene.blogspotcom/http://klukarski.blogspot.com/http://lusiantonova.blogspot.cm/http://kulinaren.blogspot.com/http://www.tekstove.co.cc/http://www.zdraveikrasota.co.cc/

Няма коментари:

Публикуване на коментар