вторник, 1 ноември 2011 г.

Три държави спорят за 7-милиардния жител на планетата

Бебета родени около полунощ днес в Русия, Филипините и Индия претендират за титлата

Филипините, Русия и Индия приветстваха своите "кандидатури" за 7-милиардния жител на планетата. И в трите държави около полунощ изплакаха бебета, които ще се борят за титлата.
Кандидатурата на Филипините се казва Даника Май Камачо и се появи на бял свят преди полунощ в неделя в манилската болница Жозе Фабела. Раждането й премина под засилено влияние от страна на медиите. Майка й Камиле Далура, заяви, че "не може да повярва", че с дъщеря й човечеството достига 7 милиарда души.
Представителите на ООН във Филипините подариха малка торта на детето и родителите му, а местни благотворителни организации обещаха стипендии за обучението й и помощ за родителите, за да могат да открият собствен магазин.
Малко след полунощ в Русия проклакаха две бебета, които спорят за руската кандидатура. Според властите в Калининград 7-милиардният човек е Пьотр Николаев, който се появи на бял свят в 00.02 местно време. Точното време на раждането му е удостоверено от наблюдатели на ООН и той ще получи специален сертификат, а името му ще фигурира в Доклад на организацията за населението на планетата.
С това не са съгласни обаче в Петропавловск-Камчатски. Там в 00.19 часа местно време проплака бебето Александър, първото дете на семейство Богданови.
"Претенденти за 7-милиардния човек от Русия са много, но нашата страна започва с Камчатки и затова считаме, че Саша трябва да е 7-милиардният жител", каза губернаторът на Камчатския край Владимир Илюхин пред "Комсомолская правда". Властите в Петропавловск-Камчатски ще подарят на щастливото семейство двустаен апартамент.
В същото време и Индия обяви появата на своя фаворит. Момиченце, родено в най-населения индийски щат Утар Прадеш беше посочено за знаковия член на световното семейство от неправителствената организация „План интернешънъл", посветена на грижите за децата.
Независимо кое от бебета ще бъде удостоено с честта да бъде обявено за 7-милиардния жител на Земята, по-важен е фактът, че той вече е тук. И то само 12 години след като населението на планетата достигна 6 милиарда души. През 1999 г. ООН обяви роденият в Сараево Аднан Невич за шестмилиардият жител, припомня АФП.
Кой ще е 7-милиардният човек на планетата трябва да бъде определено от ООН на специална пресконференция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар